Strani brodovi su ponovo zaplovili Tisom

Obaveštavamo Vas da je u Luci Senta u periodu od 01.-03.09.2013. godine realizovan utovar pšenice u plovila u količini od 2.877 t.

Posle dužeg vremena strani brodovi su ponovo zaplovili Tisom. Kompanija TTS je odlučila da bude prva u „osvajanju” reke Tise i Luke Senta i uputila konvoj od 3 NAVROMove barže ka našoj luci. Dobijanje saglasnosti za ulazak u Tisu je realizovano za jedan dan, a sama plovidba i prevođenje na Tisi je proteklo bez ikakvih problema. BRODOKOMERC-NS doo Novi Sad je preuzeo barže i dopremio ih do/od luke. Krcatelj je bio AGROGLOBE doo Novi Sad koji je u potpunosti bio zadovoljan odrađenim poslom.

Zahvaljujemo se kompanijama AGROGLOBE, CARGILL, TTS/NAVROM i BRODOKOMERC-NS na ukazanom nam poverenju i pozivamo i ostale zainteresovane kupce, krcatelje i brodare da rade sa nama. Istovremeno se zahvaljujemo i kontrolnim kućama: CONTROL UNION, INTERTEK i ROTA CONTROL koji su omogućili uspešnu realizaciju utovara.

Luka Senta je opremljena svom potrebnom lučkom opremom i zapošljava iskusne lučke radnike, sa dnevnim kapacitetom utovara rasutog tereta u plovila u količini od 3.000 t. Luka može obezbediti obavljanje poslova pretovara 24 sata na dan, 7 dana u nedelji, a raspolaže i skladištima potrebnim za koncentraciju robe (pojedinačna skladišta od 1.200 - 1.560m2) za skladištenje oko 2-3.500t rasutog tereta/skladištu, kao i silos kapaciteta 13.500t (koji je udaljen 30km od luke). U krugu Luke nalazi se i carinska ispostava i 10 špedicija.

U nadi započinjanja i daljeg nastavka uspešne poslovne saradnje, srdačno Vas pozdravljamo.